
نتیجه پژوهشهای انجام شده برروی تاثیر اشعههای تلفن همراه بر مغز کودکان و نوجوانان تعجب آور بوده است. اگر کودکان، استفاده از تلفن همراه را ادامه دهند، بسیاری از آنان در معرض خطر ابتلا به تومور مغزی در اواسط دوران نوجوانی خواهند بود. نگرانیها درباره استفاده از تلفن همراه به عنوان زنگ هشدار برای قریب به اکثر دانشآموزانی بود که در این مطالعه شرکت کردند، زیرا نزدیک به 90 درصد دانشآموزان نیوزیلندی از تلفن همراه استفاده میکنند. محققان هشدار دادند قرار دادن تلفن همراه در کنار تختخواب، نزدیک در اتاق خواب یا زیر بالش خطرناک است.
در استفاده کودکان از تلفن همراه، نگرانیهای خاصی وجود دارد. کودکان بنا به دلایل زیر نسبت به اثرات امواج تلفن همراه از حساسیت بیشتری برخوردار هستند:
- مغز کوچک
- جمجمه نازکتر
- افزایش رسانایی بافت قلب
این تفاوتهای فیزیولوژیکی منجربه جذب تابش اشعههای بیشتر میشود. از آنجا که استفاده از تلفن همراه در اوایل زندگی شروع میشود و آنها در دوره طولانی تری در معرض آن قرار میگیرند بنابراین با افزایش خطر رو به رو هستند. یافتههای حاصل از مطالعات دیگر نیز احتمال ابتلا به سرطان را نشان داده است. فشار دادن گوشی به سر بویژه بهطور مداوم و نگهداشتن گوشی در یک طرف سر و تغییر ندادن آن از یک طرف سر به طرف دیگر باعث جذب اشعههای خطرناک میشود. مطالعات دانشمندان نیوزیلند، ارتباط استفاده از دستگاههای بیسیم مانند تلفنهای همراه را بر سلامت مصرفکننده و تابش این دستگاهها منتشر کرده است و آنها این خطرات را به میدانهای الکترو مغناطیسی نسبت میدهند.
گزارشهای منتشر شده درباره مضرات استفاده از تلفنهای همراه و عوارض ناشی از قرار گرفتن در معرض تابش اشعههای الکترو مغناطیسی را ناباروری، اوتیسم، اثرات آن بر جنین، بیماری آلزایمر، اختلالات مغزی، اختلال عملکرد سیستم ایمنی بدن و سرطان سینه و مغز اعلام کرده است. استفاده از تلفن همراه توسط کودکان باید آگاهانه صورت گیرد. این در حالی است که بسیاری از والدین اطلاع کافی در مورد تصمیمگیری مناسب برای فرزندان شان ندارند. والدین باید بشدت استفاده از تلفن همراه را توسط کودکان محدود کرده و اجازه ندهند آنها این وسیله را همراه با خود به اتاق خواب ببرند.
تلفن همراه باعث ایجاد تشعشعات میدان الکترومغناطیسی (EMFR) از طریق اثرات حرارتی و غیرحرارتی میشود. تابش GSM اثر سوئی در سلامت انسانها دارد و منجر به تغییر ژنها و پروتئینها میشود و در نهایت، عملکرد فیزیولوژیکی بدن را تغییر میدهد. تلفنهای همراه دستگاههای کم قدرت رادیویی هستند که تابش فرکانسی در محدوده مایکروویو 2200 تا 900 مگاهرتز تولید میکنند.
کودکان بیشتر از بزرگسالان در معرض خطر هستند؛ زمانی که آنها تشعشعات تلفن همراه را میگیرند. تابش GSM جذب سر کودک میشود و این تابشهای خطرناک به جمجمه کودکان که نازکتر است نفوذ میکند. تلفنهای همراه با فرکانس بالا، میدان مغناطیسی پالسی ایجاد کرده و به جمجمه نفوذ میکند و منجر به تغییر پاسخهای الکترومغناطیسی مغز شده و طیف گستردهای از فعالیتهای مغز را مانند فعالیت الکتروشیمیایی تحت تأثیر قرار میدهد. با توجه به جذب اشعه RF در سر، نگرانی عمده استفاده از تلفن همراه، امکان تشکیل تومورهای مغزی در سر است؛ سوزش یا حرارت در اطراف گوش، سر درد، تنش، سرگیجه، خستگی، اختلال خواب و شکایت از شنوایی و بینایی از خطرهای استفاده از تلفن همراه است. همچنین مطالعات نشان میدهند قرار گرفتن طولانی مدت در معرض تابش اشعه تلفن همراه منجربه کاهش سطح تستوسترون و هورمونهای تولید مثل میشود.
(منبع: qomefarda.ir)
منتظر پیام ها و نظرات شما عزیزان هستم؛ با تشکر ـ ع. دشتی
نظرات شما عزیزان:
:: موضوعات مرتبط با این مطلب:
تلفن همراه،
سلامت،
،
:: برچسبها:
تلفن همراه,
سلامت کودکان,
تومور مغزی,